دغدغه های تربیت

فضایی خودمانی برای طرح دغدغه های تربیتی

دغدغه های تربیت

فضایی خودمانی برای طرح دغدغه های تربیتی

دغدغه های تربیت

«لأن یهدی اللهُ بک رجلاً واحداً خیرٌ لک مما طلعَت علیه الشمس _ اگر خداوند به دست تو یک نفر را هدایت کند، برای تو از هر آنچه خورشید بر او می تابد برتر است.» (رسول اکرم صلی الله علیه و آله)
آدمی، حاصل تربیت است و تنها تربیت است که از بنی آدم، انسان می سازد.
جامعه، محصول تربیت تک تک اعضای آن است و مشکلات آن، ناشی از عدم تربیت صحیح.
بر آنیم تا با فراهم آوردن فضایی دوستانه، اندکی بیش از پیش به این بحث اساسی بپردازیم، رهنمودهای بزرگان این عرصه را نقل کنیم و نظرات و دغدغه های تربیتی خود و شما را به بحث بگذاریم. باشد که جرقه هایی در اذهانمان بیفتد و آتش عشق به تربیت و تعلیم، این شغل مقدس پاکان، در ما شعله ور تر گردد.

google+
آخرین نظرات

چرا روستاهایمان دارند طراوتشان را از دست می دهند؟

چهارشنبه, ۲۰ فروردين ۱۳۹۳، ۰۷:۵۶ ب.ظ

یکی از مسائلی که روستاهای کشور با آن دست به گریبانند، مهاجرت جوانان روستا به شهر است. در سفری که به شهرستان نهبندان داشتیم، این امر کاملاً به چشم می خورد. روستاها عموماً راهنمایی و دبیرستان ندارند، جوانان روستا به تشویق والدین برای ادامه ی تحصیل به شهر می روند، جذب شهر می شوند و دیگر به جز برای عید دیدنی به روستایشان باز نمی گردند! تا حدی که بسیاری از روستاها رفته رفته از جوانان خالی شده و سکنه ای ندارد جز پیرمردان و پیرزنانی که چند صباحی بیش زحمت کار طاقت فرسا سر زمین و چراگاه بر دوششان نیست.

مهاجرت جوان یعنی خالی شدن روستا از نیروی کار و فقدان نیروی کار یعنی تعطیلی مشاغل روستایی و تعطیلی مشاغل روستایی یعنی قطع شدن یکی از بازوهای توانمند و ارزنده ی تولید در کشور. و این، تنها یکی از پیامدهای مهاجرت روستاییان به شهر است.

این مشکل علل متعددی دارد ولی یکی از عوامل آن که به ما مربوط می شود می تواند فقدان آموزش های مخصوص روستا باشد.

جوانی را تصور کنید که در شهر لیسانس گرفته. در هر رشته ای. کدام یک از آموزش هایی که در دوره ی دبیرستان و دانشگاه دیده او را برای کار در روستا مهیا می کند؟ اصلاً کدام درس یا دوره ی آموزشی است که او را - مستقیم یا غیر مستقیم - به مهاجرت ترغیب نکند؟ ممکن است به رشته هایی همانند توسعه ی روستایی، مهندسی کشاورزی، مدیریت تولیدات روستایی و ... اشاره کنید؛ اما به دلیل فقدان هدایت تحصیلی، عموم متقاضیان روستایی به رشته های با منزلت گرایش دارند و نه به رشته هایی که به آن نیاز دارند و دانشجویان این رشته ها نیز - اگر حاضر به کار در روستا شوند - کاری از پیش نخواهند برد؛ که مدیریت چگونه بدون نیروی کار ممکن است؟

در هر حال به نظر می رسد جای آموزش و پرورش مخصوص روستا در نظام آموزشی ما خالی است. 

امیدوارم با کمک شما، در آینده مطالبی درباره ی این موضوع به تدریج گردآوری شود.

ضمناً این مطالب صرفاً از مشاهده و استقراء به دست آمده؛ لذا هیچ بعید نیست کلاً ناصواب یا لااقل ناقص باشد. پس: اگر بینی که نابینا و چاه است ...

نظرات (۳)

از استادمان پرسیدم، ظاهراً روی موضوع آموزش و پرورش روستایی در ایران چندان کار نشده ولی یک منبع انگلیسی خوب برای این موضوع پیدا کردم:
اگر فرصت بشه ان شاء الله مقالاتی از این ژورنال رو مرور خواهیم کرد.
[نویسنده: یکی از دوستان در گروه گوگل فرمودن:]
شاید این هم یکی از اثرات فرهنگی توسعه به این شکلی که ما در پیش گرفته‌ایم است و دیگری عدم آشنایی با بهره‌وری و سوددهی بالای کشاورزی و خرد شدن زمین‌های کشاورزی و...
یکی از آشنایانم به همراه چند تن از دوستانشان در دانشگاه علم و صنعت در کنار فعالیت علمی به فعالیت اقتصادی (در راستای رهنمودهای رهبرمون) روی آورده‌اند و در اطراف قزوین مشغول کشاورزی شده‌اند... روستایی که داشت از سکنه خالی می‌شد با دیدن فعالیت‌های این چند جوان باز در حال احیا و سرزنده شدن است...
جهاد سازندگی و مدل توسعه‌ی روستایی ابتدای انقلاب که خارجی‌ها در مقالاتشان به عنوان الگویی موفق در ایران از آن یاد می‌کنند تا حدی می‌تواند طراوت روستاها را حفظ کند. خصوصا اگه فردی که دست به اقدام می‌زنه در کنار آشنایی توسعه‌ی اقتصادی به بصیرت فرهنگی نیز مجهز باشه.
  • سید احسان رئیس الساداتی
  • سلام
    لزوما همه روستاها به این شکل نیست. ولی برای پیشگیری هم که شده باید فکری کرد.
    ممنونم
    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی